Acteurs

Henk Debal, secretaris & regisseur

Henk

Henk (°4/2/1974) neemt sinds 1994 heel uiteenlopende rollen voor z’n rekening : pastoor, pater, bruidegom, homo, cowboy, allochtoon, politieagent, travestie, prins Filip, God en zelfs kikker ! 

Naast voorzitter van het Sint-Maartenscomité (zo weet u nu ook wie achter de baard zit) is Henk ook secretaris van de toneelgroep en neemt hij de algemene leiding op zich. Maar na het volgen van een regiecursus in 2010 is hij ook de vaste regisseur en huisschrijver. Na 9 komische toneelstukken, 2 theaterwandelingen en een moorddiner, is hij volop bezig met het schrijven van z'n 10e komedie. Zijn toneelstukken worden ook elders in Vlaanderen geregeld opgevoerd (Gent, Antwerpen, Hasselt, ...).
Alsof dat alles nog niet genoeg is, houdt hij ook van gastronomie (nee, het is geen bierbuikje) en verre reizen. Om daar aan z'n toneelstukken te schrijven. Onder andere.

In 2018 nam hij na lange tijd nog eens de hoofdrol voor z'n rekening als de 83-jarige Happy in "Happy & ding ".  In 2019 neemt hij terug één van z'n favoriete rollen op ...

© Met Hert & Ziel Wijtschate | Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD