Skip to main content

Bart Tydgat, voorzitter

Spelers

Bart (°10/5/1977) speelde al van kindsaf toneel, dixit zijn moeder.En nu nog steeds, dixit zijn echtgenote en actrice-regisseuse-penningmeester Lieve Deblauwe, waarmee hij 3 kinderen heeft.

Naast zijn vaderrol en drukke job als zelfstandig thuisverpleger heeft Bart niet bepaald de meest voor de hand liggende hobby's : bier brouwen, wijnmarathons lopen in Bordeaux en toneel spelen. Hij deed dan ook al ervaring op bij de toneelgroep van West-Vleteren alvorens in 2006 toe te treden tot Met Hert & Ziel en rollen als cowboy, zoon, politieagent, homo, maffialid, schapenherder mét fluit, verpleger, priester, … voor z’n rekening nam.

In 2017 vertolkte hij de hoofdrol als cafébaas van De blauwe chicon, waarvoor hij zelf ook het verhaal bedacht.
In 2018 speelde hij een thuisverpleger (van toeval gesproken) en in 2019 kroop hij in de huid van homofiele Schot, inclusief rokje. 
In 2021 volgde het vervolg op Happy & Ding uit 2018, maar de thuisverpleger was niet meer van de partij. Bart natuurlijk wel, maar dan als de vrouwengekke priester.
In 2022 nam hij nog eens de hoofdrol voor zijn rekening als de nietsnut Mario. Burp.

Als voorzitter van de toneelgroep vindt Bart het zijn taak om telkens de bar te sluiten. Iets wat hij elke keer opnieuw plichtsbewust doet.